Australia: Norske studenter lærte om Falun Gong

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

En gruppe norske studenter fra Solborg Folkehøgskole i Stavanger lærte om Falun Gong og forfølgelsen i Kina. De la dette til på reiseagendaen sin under studieturen de nylig hadde til Australia.

16 studenter og to lærere med interesse for film- og tv-industri hadde før turen tatt kontakt med en lokal filmskaper. Den lokale filmskaperen var en nordmann som var bosatt i Sydney og som praktiserer Falun Gong. Falun Gong-utøveren hjalp gruppen med å arrangere aktiviteter som var av interesse.

En leksjon i sensur
Første stopp var en tur til De australske filmfotografers forening. Studentene så kortfilmen “Forfølgelsen av Falun Gong” (The Persecution of Falun Gong) som nylig fikk sølvprisen ved ”2015 Spotlight Documentary Film Awards”. Filmen fikk også utmerkelsen i regi av en kortfilm-dokumentar ved ”2015 International Cinematic Arts Film Festival” i Los Angeles.

Filmen tok to år å lage, og i løpet av den tiden foretok den New York-baserte Paulio Shakespeare og regissør Mathias Magnason over 20 intervjuer med eksperter innen feltet og flere øyenvitner.

Den ti minutter lange filmen tar for seg det kinesiske regimets pågående forfølgelse av meditasjons-metoden Falun Gong, også kjent som Falun Dafa.

I spørrerunden etter filmvisningen stilte studentene flere spørsmål om mediesensur i Kina. Film- og mediainstruktør Sveinung Gjerde spurte hvorfor han ikke hadde hørt om forfølgelsen i Kina. Utøverne forklarte at Kina rangerer svært lavt i forhold til mediefrihet, dette er ifølge gruppen Reportere uten grenser (Reporters Without Borders).

De forklarte også at det kinesiske regimet frykter at å tillate for mye frihet i nyhetsreportasjer, vil lede til fall av Det kinesiske kommunistpartiet (KKP). Det sentrale propaganda-departementet undertrykker journalister og produsenter innenfor radio, tv og film for å ivareta partiets kontroll av media og for å forsikre at alt innhold stemmer med partiets dogmer.

Læring av Falun Gong øvelsene
Om ettermiddagen ble studentene med på en timelang meditasjon ved University of Technology nær Sydneys finansdistrikt. Timen inkluderte en grunnleggende innføring i Falun Gong, læring av de fem øvelsene og en spørrerunde med utøverne.

Både studentene og lærerne uttrykte takknemlighet for at de fikk informasjon om Falun Gong og at de fikk informasjon om forfølgelsen i Kina. Klassen reiser tilbake til Norge senere den måneden. Da vil de ha med seg mange minneverdige opplevelser og mye å tenke på.

Oversatt etter: http://en.minghui.org/html/articles/2016/4/10/156227.html

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Du er velkommen til å skrive ut og sirkulere alle artikler som er publisert på Clearharmony, men vennligst oppgi kilden.